GUIDNING i Luossastugan
18 juni - 29 augusti

OBS! M;idsommarafton STÄNGT

Även i år:
Endast guidning kl 11.00, 13.00 och 15.00

Entré 100 kr

SOMMARENS GUIDER
JIMMY TINGSTEDT 18 juni, 20 juni-28 juni, 20 juli-2 augusti
Jimmy är en sångare,skådespelare och kompositör från Göteborg som arbetar med program och föreställningar inom musik och teater över hela landet.
Du kommer i denna guidning “Breven från Dan Andersson” få möta diktarens sånger och fantastiska hembygd. I mina egna dramatiseringar av Dans personliga brev får du en helt ny och spännande inblick i diktarens innersta tankar i sökandet efter
kärlek, frihet och mening!
Välkommen i sommar till en unik miljö och magisk stund!

HEIDI BAIER 29 juni-5 juli, 13 juli-19 juli
Heidi är född 1985 i Sunnansjö. Har sedan 15-års ålder framträtt i olika offentliga sammanhang, utkommit med två egna skivinspelningar "Heidi" (2008) och "Du Liv" (2010 Dan Andersson tolkningar).
Enligt Heidi blev det just visor för att det ofta är en berättelse av något slag och budskapen ger en djupare mening.
"Dan Anderssons dikter berör mig på djupet och därför älskar jag hans dikter" -säger Heidi.


ROINE LINDSTRÖM 6 juli-12 juli
Roine är en vissångare från Kumla som i över 40 år sjungit bl.a. Dan Anderssons sånger. Han har i 20 år varit vikarie i Luossastugan.

LINDA STYF 3 augusti-9 augusti, 17 augusti-23 augusti
Linda föddes i Göteborg,  växte upp i Lappland och bor numera i Stockholm.
Redan som litet barn levde musiken i henne. Bara åtta år gammal hörde hon för första gången "Sizzi", Dan Anderssons dikt ur "kolvaktarens visor".
Berättelsen om den utsatta haren ristades djupt i henne och i den stunden föddes också intresset för poeten, författaren och människan Dan...
Med gitarren som bästa vän och Dan Andersson i själ och hjärta, sjöng hon sig till Björnhyttan, där hennes första uppträdande ägde rum. Att få stå i Björnhyttan och känna närvaron av mormoderns gamla torp, där hon tillbringat många somrar som barn, blev till en stor och fantastisk händelse där många minnen vaknade till liv.
Inspirationen infann sig och med den några egna tonsättningar. De
Med en uppskattad CD och Dans verk som inspiration följde många fantastiska år med konserter i Norge, Spanien samt runt om i Sverige.
Citat:
Dan Anderssons liv och dikter lever starkt inom mig och många av hans verk inspirerar och bekräftar mitt eget liv...

BOEL NIHLMAN 10 augusti-16 augusti, 24 augusti-29 augusti
24-årig vissångerska ifrån Silvberg med rötter i Grangärde finnmark, har studerat på Musikkonservatoriet i Falun, Visskolan i Kungälv och det senaste året spelat på många av landets visscener. 
"När jag längtar efter att bli berörd lyssnar jag ofta till Dan Anderssons dikter och visor. Han tog det mänskliga och verkliga som fanns runt omkring honom i hans liv och återgav det i målande dikter, som troligen alltid kommer att läsas, sjungas, berättas och göra avtryck i människors liv."
Som kuriosa kan nämnas att Boels morfars far vuxit upp i den röda stugan, som numera står på Finngammelgården i Skattlösberg. 

Visor på tunet

Lördag 1 augusti 
kl.14.00 – 16.00
Finngammelgården

Kaffeservering. Utomhusarrangemang. Medtag något att sitta på.
Entré: 100 kr. Begränsat antal platser. Förköp Visit Dalarna. Biljettsläpp 1/7 2020

Luossaguiderna Boel och Jimmy
tolkar diktaren Dan Andersson med arrangemang av såväl välkända sånger som egna tonsättningar. Ett program med varm avskalad lyrisk sång till gitarr, där du som lyssnare får möta Dan Andersson i sin storslagna natur, hans innersta tankar, kärlek och längtan.

Den 25 juli - 1 augusti 2020 går årets DAN ANDERSSON VECKA av stapeln
P.g.a av rådande pandemi är Dan Andersson veckan 2020 INSTÄLLD