GUIDNING i Luossastugan
20 juni - 25 augusti
Öppet dagligen kl 11.00-17.00

OBS! M;idsommarafton STÄNGT

SOMMARENS GUIDER
Under sommaren kommer vi att ha fem olika guider i Luossastugan:

HEIDI BAIER 
Heidi är född 1985 i Sunnansjö. Har sedan 15-års ålder framträtt i olika offentliga sammanhang, utkommit med två egna skivinspelningar "Heidi" (2008) och "Du Liv" (2010 Dan Andersson tolkningar).
Enligt Heidi blev det just visor för att det ofta är en berättelse av något slag och budskapen ger en djupare mening.
"Dan Anderssons dikter berör mig på djupet och därför älskar jag hans dikter" -säger Heidi.

JIMMY TINGSTEDT 
Jimmy är en vissångare från Göteborg

MARTIN JOHANSSON 
Martin Johansson har släktrötterna djupt nerkörda i den karga jorden i Skattlösberg. Som tonåring sommarjobbade han som guideassistent vid Luossa och har sedermera gjort sporadiska inhopp som vikarie för ordinarie guiden. I sommar tar Martin åter på sig hatten och guidar vid Luossa under vecka 30. Kuriosa: Martins farmors mormors far byggde orgeln som står i Luossastugan.

LINDA RATTFELDT 
Bor i Kälarne, Jämtland.. Blev intresserad av Dan Andersson tack vare min morfar, jag började läsa allt av och om honom när jag var 12 år. Det här intresset ledde så småningom till att jag började åka till Dalarna och Ludvika trakten på somrarna, och jag fick chansen att efterträda Nisse Munck som guide i Luossastugan 1998, ett jobb som jag fortsatte med i 20 somrar. I år kommer jag tillbaka till Skattlösberg och Luossa under Dan Andersson veckan.

ROINE LINDSTRÖM 
Roine är en vissångare från Kumla som i över 40 år sjungit bl.a. Dan Anderssons sånger. Han har i 20 år varit vikarie i Luossa för Linda Rattfelt.


 

Den 27 juli - 3 augusti 2019 går årets DAN ANDERSSON VECKA av stapeln