GUIDNING i Luossastugan
21 juni - 28 augusti
OBS! M;idsommarafton STÄNGT

Även i år:
Endast guidning kl 11.00, 13.00 och 15.00

Entré 100 kr

Uppdatering om sommarens guider kommer under våren!
SOMMARENS GUIDER 2020

JIMMY TINGSTEDT
Jimmy är en sångare,skådespelare och kompositör från Göteborg som arbetar med program och föreställningar inom musik och teater över hela landet.
Du kommer i denna guidning “Breven från Dan Andersson” få möta diktarens sånger och fantastiska hembygd. I mina egna dramatiseringar av Dans personliga brev får du en helt ny och spännande inblick i diktarens innersta tankar i sökandet efter
kärlek, frihet och mening!
Välkommen i sommar till en unik miljö och magisk stund!

HEIDI BAIER
Heidi är född 1985 i Sunnansjö. Har sedan 15-års ålder framträtt i olika offentliga sammanhang, utkommit med två egna skivinspelningar "Heidi" (2008) och "Du Liv" (2010 Dan Andersson tolkningar).
Enligt Heidi blev det just visor för att det ofta är en berättelse av något slag och budskapen ger en djupare mening.
"Dan Anderssons dikter berör mig på djupet och därför älskar jag hans dikter" -säger Heidi.


ROINE LINDSTRÖM
Roine är en vissångare från Kumla som i över 40 år sjungit bl.a. Dan Anderssons sånger. Han har i 20 år varit vikarie i Luossastugan.

LINDA STYF
Linda föddes i Göteborg,  växte upp i Lappland och bor numera i Stockholm.
Redan som litet barn levde musiken i henne. Bara åtta år gammal hörde hon för första gången "Sizzi", Dan Anderssons dikt ur "kolvaktarens visor".
Berättelsen om den utsatta haren ristades djupt i henne och i den stunden föddes också intresset för poeten, författaren och människan Dan...
Med gitarren som bästa vän och Dan Andersson i själ och hjärta, sjöng hon sig till Björnhyttan, där hennes första uppträdande ägde rum. Att få stå i Björnhyttan och känna närvaron av mormoderns gamla torp, där hon tillbringat många somrar som barn, blev till en stor och fantastisk händelse där många minnen vaknade till liv.
Inspirationen infann sig och med den några egna tonsättningar. De
Med en uppskattad CD och Dans verk som inspiration följde många fantastiska år med konserter i Norge, Spanien samt runt om i Sverige.
Citat:
Dan Anderssons liv och dikter lever starkt inom mig och många av hans verk inspirerar och bekräftar mitt eget liv...

BOEL NIHLMAN
24-årig vissångerska ifrån Silvberg med rötter i Grangärde finnmark, har studerat på Musikkonservatoriet i Falun, Visskolan i Kungälv och det senaste året spelat på många av landets visscener. 
"När jag längtar efter att bli berörd lyssnar jag ofta till Dan Anderssons dikter och visor. Han tog det mänskliga och verkliga som fanns runt omkring honom i hans liv och återgav det i målande dikter, som troligen alltid kommer att läsas, sjungas, berättas och göra avtryck i människors liv."
Som kuriosa kan nämnas att Boels morfars far vuxit upp i den röda stugan, som numera står på Finngammelgården i Skattlösberg. 

DAN ANDERSSON VECKA